Безкоштовні реферати, курсові, дипломні Четверг, 25.04.2024, 04:03
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: jur-books  
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » ВИБОРИ -2008 чи ВИБОРИ 2009? БУТИ ЧИ НЕ БУТИ УКРАЇНІ??? » В БЮТ погрожують Ющенку президентськими виборами в грудні 20
В БЮТ погрожують Ющенку президентськими виборами в грудні 20
jur-booksДата: Понедельник, 20.10.2008, 17:38 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
[hide][b]В БЮТ погрожують Ющенку президентськими виборами в грудні 2008 року [/b]
час публікації: 4 вересня 2008 р., 16:13
останнє оновлення: 4 вересня 2008 р., 21:06

У разі проведення дострокових парламентських виборів, одночасно з ними, у грудні, мають бути проведені і дострокові президентські вибори.

Про це заявив журналістам лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, наголосивши, що це його особиста точка зору, а не позиція фракції БЮТ, інформує УНІАН.

"Тричі переобирати достроково парламент - це вже на сміх людям", - сказав депутат, додавши, що у разі проведення дострокових виборів "арбітром має стати народ".

- Кириленко: двопартійна система в Україні призведе до прем'єрської диктатури Т
- Ющенко примушує до нових виборів, але може їх програти

Водночас Кириленко зазначив, що на сьогодні "ще не пізно" повернутися "на висхідні позиції" і відновити діяльність демократичної коаліції.

Він висловив сподівання, що за 10 днів, протягом яких продовжується існування коаліції, її учасникам необхідно знайти порозуміння і повернутися до спільної праці.

На думку Кириленка, для цього "треба зняти всі обвинувачення і вибачитись перед лідером коаліції", а також "необхідно зняти блокаду з уряду", оскільки 48 актів Кабінету міністрів зупинені Президентом України Віктором Ющенком.

Ця заява фактично означає погрозу президенту Віктору Ющенку достроковими виборами, в тому випадку, якщо він все ж піде на розпуск парламенту. А з іншого боку це ознака того, що в БЮТ не сподіваються на повернення НУ-НС до коаліції.

За словами народного депутата України Тараса Стецьківа (фракція Наша Україна-Народна Самооборона), після вчорашніх взаємних звинувачень з боку Президента України Віктора Ющенка та прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко "важко собі уявити, про що можна домовлятися".

"Мости вже практично спалені", - сказав Стецьків. На його думку, подальший розвиток подій можливий за двома варіантами, ймовірність яких - "50 на 50". Перший - це формальне створення коаліції БЮТ з Партією регіонів: "Тоді вони ділять владу на двох", - зазначив депутат. А другим варіантом він вважає проведення дострокових виборів.

При цьому представник НУ-НС назвав обидва варіанти "поганими для України" і підкреслив, що "кулуарна політична змова, на яку пішов БЮТ, призвела саме до такого результату", - підкреслив Стецьків.

У той же час він наголосив, що "діяльність Секретаріату Президента і самого Президента в значній мірі спровокували БЮТ на такий крок".

Сьогодні, нагадаємо, президія політради партії "Наша Україна" схвалила рішення блоку НУ-НС про вихід зі складу коаліції та категорично спростувала припущення про можливість входження блоку до нової парламентської більшості за участю Партії регіонів.

Сьогодні ж офіційну заяву про вихід НУ-НС з коаліції оголосили на засіданні парламенту.

Разом з цим президент заявив, що через місяць може оголосити нові вибори до парламенту і зазначив, що "братиме участь і переможе" на президентських виборах у 2010 році. Хоча, на думку політологів, у разі проведення дострокових парламентських виборів "Наша Україна" матиме "мізерні" шанси.

А от прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко несподівано заявила, що не збирається брати участь в президентських виборах 2010 року.

У відповідь на звинувачення в союзі з Партією регіонів пані Тимошенко нагадала про співпрацю самого Віктора Ющенка з "регіоналами". "Не я підписувала меморандум з Партією регіонів, і не я підписувала з Віктором Януковичем "Універсал національної єдності", - заявила Юлія Тимошенко.

Крім того, вчора під час свого телевізійного звернення Юлія Тимошенко анонсувала проведення конституційної реформи, мета якої - перехід країни до парламентської форми державного правління. Варто зазначити, що можливо це стане ще одним чинником, який може об'єднати БЮТ і Партію регіонів.

"Я думаю, що до президентських виборів обов'язково відбудуться зміни в Конституцію, які дадуть країні сильну парламентську форму правління. І я вірю в те, що тільки така демократія може зародити в Україні стабільність, прогнозованість, єдність і найголовнішу - абсолютну відсутність кризи", - сказала Тимошенко.

"Всі вже зачекалися того, щоб президент не був по своїх функціях прем'єром, а прем'єр не був на задвірках. Найближчим часом я вийду з необхідними для України конституційними змінами", - пообіцяла вона.

"Я вірю в те, що нові зміни в Конституцію консолідують парламент, всі здорові сили. Я думаю, що політикум замучив Україну достроковими виборами. Потрібно працювати, а не кожного разу кидати країну в кризу", - заявила прем'єр.

Зазначимо, що подібні зміни до Конституції займуть мінімум 2 сесії парламенту. Тому найближчу кризу це не вирішить. Оскільки на її вирішення відведено всього 30 днів. А ось до президентських виборів 2010 року - все можливо.

 
printermfuДата: Воскресенье, 14.06.2009, 16:10 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Вот так тема smile
 
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » ВИБОРИ -2008 чи ВИБОРИ 2009? БУТИ ЧИ НЕ БУТИ УКРАЇНІ??? » В БЮТ погрожують Ющенку президентськими виборами в грудні 20
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024

Бесплатный счетчик и часы для сайта создание сайтов, разработка сайтов