Безкоштовні реферати, курсові, дипломні Четверг, 28.03.2024, 18:01
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: jur-books  
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » ЮЩЕНКО чи ТИМОШЕНКО, ХТО КОГО І ЗА СКІЛЬКИ? » Про нову коаліцію вигідно лише говорити. Реально вона загрож
Про нову коаліцію вигідно лише говорити. Реально вона загрож
jur-booksДата: Понедельник, 20.10.2008, 18:14 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
Про нову коаліцію вигідно лише говорити. Реально вона загрожує зменшенням рейтингу
19 жовтня 2008 року
Верховна Рада, Коаліція, Вибори-2010, Дострокові вибори

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко вважає, що заяви тих або інших фракцій про ведення переговорів по створенню можливих форматів коаліції — це загравання з електоратом. Про це він сказав агенції «Новости-Украина», коментуючи заяву Партії регіонів про те, що фракція ПР офіційно визначила групу депутатів, які від її імені вестимуть переговори по створенню коаліції з іншими фракціями парламенту.

Експерт пояснює, що на даний момент «питання полягає не в тому, хто візьме на себе ініціативу, а наскільки буде готова та сторона (до якої звернуться) підтримати цю ініціативу».

Зараз на рівні заяв і декларацій, — враховуючи, що серед населення ідея дострокових виборів не популярна, — в принципі виграшно говорити, що партія виступає проти дострокових виборів і закликає всіх інших утворити коаліцію, — відзначає пан Якименко. Але, з іншого боку, підкреслює він, реальні політичні інтереси такі, що створення певної коаліції — «це втрата для рейтингів на рівні підтримки електорату в регіонах».

Необхідність створення тієї або іншої коаліції також вимагає узгодження інтересів основних підприємницьких груп, які входять до складу тих або інших фракцій, говорить Юрій Якименко. «Чи є зараз консенсус по всіх цих питаннях, або напередодні нових виборів розвертається конкуренція — хто займе домінуючі позиції? На мій погляд, єдності немає, —стверджує він, — Тобто, немає розуміння того, що виборів можна уникнути». Це розуміння, вважає експерт, існує лише на «вербальному рівні».

Партія регіонів визначила парламентерів для ведення переговорів зі всіма парламентськими фракціями, включаючи НУНС. Сигнал з боку Партії регіонів поданий. Але, з іншого боку, «Наша Україна» вже оголосила, що вона не готова вести переговори з двома фракціями — це ПР і КПУ — унаслідок серйозних політичних розбіжностей. Що ж до останніх форматів можливих коаліцій, то і тут, вважає експерт, «реальних шансів немає»; є «заява про готовність до таких переговорів, можливо, навіть самі переговори матимуть місце, але більше шансів має той варіант подій, при якому коаліція не буде сформована».

«Що стосується коаліції ПР і БЮТ то тут, з одного боку, є демонстрація небажання лідерами цих політичних сил дострокових виборів, оскільки ці вибори не потрібні Україні, підсумовує Якименко. — З іншого боку — реально слід розуміти, що президентська компанія не дозволить цим двом силам уживатися в одному союзі без втрат для їхніх кандидатів на старті виборчої компанії, виходячи з того, що ці дві сили є конкурентами за президентське крісло на виборах-2010».

«Будуть дострокові вибори або виникнуть інші варіанти розвитку подій — це залежатиме від рішення Президента — видавати указ про розпуск парламенту або продумати варіант існування без коаліційного парламенту», — підсумовує пан Якименко.

 
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » ЮЩЕНКО чи ТИМОШЕНКО, ХТО КОГО І ЗА СКІЛЬКИ? » Про нову коаліцію вигідно лише говорити. Реально вона загрож
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024

Бесплатный счетчик и часы для сайта создание сайтов, разработка сайтов