Безкоштовні реферати, курсові, дипломні Суббота, 20.04.2024, 03:02
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » Інтелектуальна власність. Авторські права » Процедура реєстрації авторського права в Україн
Процедура реєстрації авторського права в Україн
jur-booksДата: Понедельник, 16.08.2010, 20:50 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: Offline
В Україні це займає 2-3 місяця. Реєстрація не є обов'язковою процедурою й здійснюється за бажанням автора або власника майнових прав. Однак факт реєстрації може бути використаний на користь автора в ситуаціях, коли має місце спір про встановлення авторства.

Реєстрацію авторського права в Україні здійснює Державний департамент інтелектуальної власності. Заявки на реєстрацію авторського права подаються в Українське агентство по авторських і суміжних правах, що є структурним підрозділом Департаменту.

При поданні в заявці повинні міститися наступні обов'язкові матеріали:

* заява на реєстрацію авторського права;
* екземпляр твору.

Крім цього, повинен бути сплачений державний збір за подання заявки у встановленому розмірі.

Подати заявку на реєстрацію авторського права може автор, його спадкоємець або їхній правонаступник, як фізична, так і юридична особа, як самостійно, так і через довірену особу. В останньому випадку до матеріалів заявки додається довіреність, видана заявником на ведення діловодства.

У випадку, якщо авторське право оформляється на особу, що не є автором (на твір, створений у результаті службового завдання), то необхідно надати документ, що підтверджує належність майнових прав цій особі.

Розгляд заявки на реєстрацію авторського права передбачає тільки перевірку наявності й правильності оформлення всіх необхідних документів.

Після одержання позитивного рішення за заявкою заявник повинен оплатити державне мито за видачу свідоцтва у встановленому розмірі.

Після оплати відомості про видачу свідоцтва на авторське право публікуються в офіційному бюлетені Департаменту інтелектуальної власності, заносяться у відповідний Державний реєстр, а заявник одержує свідоцтво про реєстрації авторського права на твір.

 
Форум » ФОРУМ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ » Інтелектуальна власність. Авторські права » Процедура реєстрації авторського права в Україн
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024

Бесплатный счетчик и часы для сайта создание сайтов, разработка сайтов